Obveščamo vas, da je prvi miting lige v letošnji sezoni v četrtek, 17. 1. 2019 v Pivki.
RAZPIS TEKMOVANJA – PIVKA 2018-2019


Z novim šolskim letom se začenjajo TRENINGI ATLETIKE.
Publikacija_atletika_18-19

V letošnjem letu je nekaj sprememb:

· kategorijo mlajših atletov smo spremenili v starost od 1. do 3. razreda, medtem ko so starejši atleti od 4. do 9. razreda

· urnik v telovadnici še ni potrjen (v brošuri in na spletu so predvideni termini, ki bodo potrjeni po 10. 9. 2018)

· dodaten kondicijski termin bo v letošnjem letu izveden zunaj OŠAŽ – termin je določen, medtem ko lokacija še ni potrjena

· imamo dodatno okrepitev v kadru, v letošnjem treningu bomo treninge atletike vodile: Vesna Boštjančič, Sara Brožič, Urša Kosič in Petra Mršnik

Termini treningov:

MLAJŠA SKUPINA (1.— 3. razred)
Ponedeljek od 15.00 do 16.00 (OŠAŽ)
Četrtek od 15.00 do 16.00 (OŠAŽ)
STAREJŠA SKUPINA (4.— 9. razred)
Ponedeljek od 15.00 do 16.00 (OŠAŽ)
Torek od 17.30 do 19.00 (OŠAŽ)
DODATEN KONDICIJSKI TRENING (4. – 9. razred)
Četrtek od 15.00 do 16.30 (OŠDK)

REZULTATI INTERNEGA TOČKOVANJA

Gre za interno točkovanje ATLETIKE TD BISTRC, kjer se upoštevajo vsi atletski mitingi in tekaška tekmovanja v šolskem letu. Točkovanje je namenjeno motivaciji otrok in spodbudi za udeležbo na mitingih in tekmah, saj prav vsako mesto prinaša točke.

Tockovanje_TDB_2017_2018


USPEŠEN ZAKLJUČEK SEZONE 2017/18!

V ponedeljek, 11.6.2018, smo z atleti odtekli še zadnji tek v okviru atletike v tem šolskem letu. Tekli smo do sladkega cilja – sladoleda!


TEKAŠKO DRUŠTVO BISTRC USPEŠNO IZPELJALO TEKMO NOTRANJSKO-KRAŠKE ATLETSKE LIGE

V četrtek, 29. marca, je v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča 130 mladih atletov iz atletskih in športnih društev ter osnovnih šol iz širše regije svoje športne zmogljivosti preverjalo v štirih individualnih in eni štafetni disciplini v okviru tekmovanja Notranjsko-kraške atletske lige 2017/18. Osnovnošolski otroci in mladina, ki so prišli iz OŠ Notranjski odred iz Cerknice, OŠ dr. Ivana Korošča iz Borovnice, AK Pivka, AK Postojna, ŠD Hopla iz Sežane, ŠD Tek je lek iz Logatca in iz domačega Tekaškega društva Bistrc ter okoliških šol, so tekmovali v šprintu na 30 m, suvanju težke žoge, skoku v daljino z mesta, teku na 300 m in štafetnem teku na 400 m. Čeprav gredo čestitke prav vsem udeležencem tekmovanja, še posebej pa dobitnikom medalj, izpostavljamo izjemne dosežke mladih atletov iz domačega Tekaškega društva Bistrc, ki svoje sposobnosti brusijo na treningih pod budnim očesom trenerjev. Pri šprintu na 30 m so v posameznih starostnih kategorijah Maja Volk, Ana Samokec, Katja Tomšič in Aljaž Polh osvojili prvo, Tinkara Grlj in Gaja Gulja pa 3. mesto. V teku na 300 m sta Tinkara Grlj in Maja Volk osvojili prvo, Val Primc drugo in Špela Ujčič tretje mesto. Pri skoku v daljino so mladi atleti TD Bistrc dosegli tri prva (Aljaž Polh, Gaja Gulja in Katja Tomšič), eno drugo (Ana Samokec) in eno tretje mesto (Vita Gombač). V suvanju težke žoge sta vso konkurenco v svoji kategoriji premagala in dosegla prvo mesto Vita Gombač ter Taj Božič, na stopničko nižje pa sta se uvrstila Lina Volk in Urban Frank. V štafetnem teku so domači atleti dosegli eno prvo mesto (Maja Volk, Ana Samokec, Ana Rome in Špela Ujčič) ter obe drugi mesti v kategoriji 2007 in mlajši (dečki: Taj Božič, Lovro Rome, Maj T. Vujković in Val Primc; deklice: Lina Ferlež, Vita Gombač, Lina Volk in Katja Tomšič). Pri organizaciji teka je sodelovalo 21 prostovoljcev (od tega 8 atletskih sodnikov), povečini iz domačega Tekaškega društva Bistrc.

Rezultati:

Oglejte si fotogalerijo.

Kovo


Atletika je specifična, heterogena športna panoga, ki jo sestavljajo številne atletske discipline (24 disciplin za moške in 23 disciplin za ženske). Delimo jih v hojo, teke, skoke in mete. Nedvomno je atletika ena od temeljnih športnih panog, ki predstavlja osnovo številnim drugim športom.

Poudarek atletskih treningov je na razvoju gibalnih sposobnosti (moč, hitrost, vzdržljivost, preciznost, ravnotežje, gibljivost in koordinacija) ter spoznavanju in osvajanju osnovnih atletskih disciplin, ki temeljijo na  vsestranski telesni pripravi.

Preko atletike otroci razvijajo samopodobo, osebnostne karakteristike ter moralne in psihosocialne vrednote. Aktivno ukvarjanje s športom vpliva na zdrav življenjski slog in zdrave življenjske navade.

Tekaško društvo Bistrc organizira atletski krožek, ki ga izvaja na OŠ Antona Žnideršiča

URNIK TRENINGOV V OKVIRU KROŽKA:

TRENINGI V LETU 2016/2017

MLAJŠA SKUPINA

(1.—4. razred)

Ponedeljek od 15.00 do 16.00
Četrtek od 15.00 do 16.00

STAREJŠA SKUPINA (5.—9. razred)

Ponedeljek od 15.00 do 16.00
Sreda od 17.30 do 19.00

Vpis možen na vsakem treningu, tekom šolskega leta.
E-mail: [email protected]