TD Bistrc logo

Snežniški teki 2024

Bistrška 10-ka • Milanja trail • Kozlek trail • Trčanja mladih • Planinarenje


Snežniški teki glavna su trkačka manifestacija u općini Ilirska Bistrica koja uključuje trčanje i sportske aktivnosti za cijelu obitelj. Sadrži tri natjecateljske staze za članove (10, 17 i 31 km), trčanja za osnovnoškolce (utrke za mlade), dva pješačenja / planinarenja za odrasle željne rekreacije i druženja te animacije za djecu kako bi roditelji mogli trčati ili samo uživati bez brige.
Na mjestu natjecanja na Črnim Njivama osiguran je besplatan parking, za natjecatelje, planinare i mladež osiguran je topli obrok, a piće će biti dostupno u brvnari.

Prvo trčanje održalo se 2007. godine pod nazivom Bistrški tek, s godinama smo dodavali trail staze, a 2024. smo događaj preimenovali u Snežniški teki. Želja nam je dodati nove izazove kao što su cca. 50 km duga staza do vrha Snežnika (s pogledom na more)
Trči se u svim vremenskim uvjetima, osim ako to ne predstavlja rizik za zdravlje sudionika.
Događaj za vas priprema Tekaško društvo Bistrc


UTAKMICE I AKTIVNOSTI

STAZA

DULJINA

VREMENSKO OGR.


PLANINARENJE Ahec (kraće)

appx. 3h

/


PLANINARENJE Kozlek (duže)

appx. 5h

/


Natjecateljske staze

Start i cilj svih natjecateljskih staza su Črne njive iznad Ilirske Bistrice.
Staze se protežu makadamskim i šumskim stazama te stazama po padinama Snežniške visoravni. Terenski neuređene staze vode po uređenim makadamskim stazama između visokih borova i rascvjetanih krških travnjaka te pružaju uživanje u čistom zraku i netaknutim kutcima.
Voze se ispod slikovitog grebena Milanja, poznatog i kao Volovja reber, a najduža staza penje se i na popularno planinarsko mjesto – vrh Kozlek.


PRIJAVE

Online prijave dostupne su na poveznici  SnezniskiTeki2024 

Otvaraju se u veljači 2022. i zatvaraju 2. lipnja 2024. (ili ranije ako je popunjen maksimalan broj sudionika).

Za detaljnije informacije pročitajte PRAVILA s kojima se svi sudionici moraju složiti.

 • Prijava je potpuna ispunjenom online prijavnicom i uplatom startnine na žiro račun organizatora (visina startnine određena je prema datumu uplate), a moguća je najkasnije do 2. lipnja 2024. Prijave će se razmatrati prema redoslijedu primljenih uplata.
 • Grupne prijave: grupe od 5 i više sudionika mogu ostvariti 10% popusta na navedene cijene. U slučaju grupnog plaćanja navedite naziv grupe po izboru (npr. Avanturisti), a zatim pošaljite organizatoru na e-mail snezniski.teki@tdbistrc.org popis natjecatelja s podacima o odabranim natjecateljskim stazama.
 • Popis prijavljenih sa startnim brojevima bit će objavljen na web stranici.
 • Prijave su moguće i na dan natjecanja. Cijenu možete provjeriti u pravilima.
 • Kotizacija uključuje: Kotizacija za trkače uključuje: startni broj s imenom i prezimenom*, liječničku pomoć, tehničko osiguranje staza, vaučer za topli obrok, osvježenje na stazi i na cilju,
  finišerska medalja za trail trkače Milanju i Kozleka, te startni paket.
  Kotizacija za pješačenje uključuje: medicinsku pomoć, bon za topli obrok i startni paket.

*NAPOMENA: Za trkače i pješače prijavljene na dan natjecanja ne garantiramo startni paket.
OBAVIJEST: Zbog tehničkih zahtjeva ime i prezime na startnom broju moći ćemo ispisati samo za trkače koji se prijave i uplate startninu najkasnije do 30.05.2024.! (dodano 15.05.2024.)

INFORMACIJE O UPLATI

 • Primatelj uplate:: Tekaško društvo Bistrc
 • Adresa: Cankarjeva ulica 18, 6250 Ilirska Bistrica, Slovenija
 • Naziv banke: Banka Intesa Sanpaolo d.d.
 • TRR: SI56 1010 0004 4196 978
 • SWIFT/BIC: BAKOSI2X
 • Žiro račun: Svrha: Obavezno navedite svoje ime i prezime TE naziv staze. (Npr. Ana  Brza – Milanja 17 ili Petar Primjer – Duže planinarenje)


APPLY FOR YOUTH RUNS ONLINE!

Trčite s nama u korak s iskonskom prirodom


Dodatne informacije

Do Črnih njiva možete doći iz Ilirske Bistrice pješice za što će vam trebati oko 40 minuta, a automobilom u Ilirskoj Bistrici pratite putokaze za turističko naselje Sviščaki. Cesta se najprije strmo uspinje pored crkve sv. Petra (stoji na brijegu i izdaleka se vidi), zatim kamenoloma, a nakon dobra dva kilometra vožnje uzbrdo, lijevo ćete vidjeti tablu Črna Njiva – brvnara.
Oko brvnare su raspoređena besplatna parkirna mjesta za osobna vozila. Molimo vas da slijedite upute redara. U slučaju izuzetno velikog broja prijavljenih natjecatelja, parkiranje će biti moguće na dodatnoj lokaciji, uz organiziran besplatan prijevoz natjecatelja i pratitelja do i od mjesta natjecanja, u terminima koji će biti objavljeni na ovim stranicama.
Na mjestu održavanja će biti osigurano besplatno čuvanje garderobe natjecatelja tijekom trka.

Zbog sigurnosti trkača, na dan natjecanja bit će privremeno zatvorene ceste u tom području. Više informacija bit će objavljeno na našim stranicama i na lokalnim informativnim kanalima.

Prijatelji i obitelj su naravno dobrodošli da vam se pridruže na Snežniških tekih. Gledatelji mogu koristiti isto parkiralište kao i trkači i mogu uživati ​​u svim aktivnostima na mjestu događaja. Četveronožni prijatelji također su dobrodošli, ali napominjemo da će na događaju biti puno posjetitelja i djece, pa je poželjno da budu na uzici.

Želite li pomoći sudionicima da uživaju u punoj atmosferi događanja, prijavite se putem ovog obrasca, a ako imate pitanja, kontaktirajte nas na snezniski.teki@tdbistrc.org. Drago nam je što vas možemo pozdraviti u timu. P.S. Svaki volonter dobiva topli obrok i suvenir.

Želite li postati naš sponzor?
Snežniški teki imaju dugu tradiciju i privlače sudionike iz susjednih zemalja. Posjetitelje uvjerava netaknutaaprirodu i prekrasan ugođaj manifestacije koja objedinjuje aktivnosti za cijelu obitelj.

Za sva pitanja i mogućnosti suradnje možete nam pisati na snezniski.teki@tdbistrc.org ili nas nazvati na 051 259 673 (Gregor Kosič).

Svaki registrirani sudionik događanja mora pažljivo pročitati i prihvatiti pravila događanja Snežniški teki 2024. koja su dostupna na ovoj poveznici (pdf). U njima možete pronaći informacije o registraciji, ograničenjima, upute i druge odgovore na vaša eventualna pitanja.

Pristajanjem na pravila ili potpisivanjem izjave prilikom prijave, natjecatelj je suglasan da se natječe na vlastitu odgovornost te da je upoznat s pravilima natjecanja i mogućnosti opasnih situacija koje mogu biti sastavni dio natjecanja.
Prijavom natjecatelji također pristaju da se cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može javno prikazivati ​​i koristiti u promidžbene svrhe natječaja. Organizator zadržava sva prava kopiranja i distribucije cjelokupnog filmskog i fotografskog materijala. (Politika privatnosti).
Prijava bez suglasnosti/potpisane izjave nije važeća.

Detalji o natjecateljskim stazama dostupni su na gornjim poveznicama ili na web stranicii TD Bistrc.

Takmičarske staze bit će obilježene (trakama, putokazima, zastavicama…), duž staze će biti raspoređena stanice za osvježenje s vodom i/ili grickalice, a u slučaju predviđenih vrućina dodatno će se dodati stanice za osvježenje s vodom.
Svi natjecatelji moraju se pridržavati označenih trasa. Svako korištenje prečaca i trčanje izvan staze rezultirat će trenutnom diskvalifikacijom iz natjecanja.Na ključnim lokacijama će biti i redari koji će pomoći u usmjeravanju.

Staza Milanja i staza Kozlek na pojedinim dijelovima presijecaju lokalnu cestu pa je obavezno poštivanje cestovnih prometnih propisa.
Dopuštena je uporaba štapova za hodanje.

Natjecanje će se održati u svim vremenskim uvjetima, osim u situacijama u kojima može biti ugrožena sigurnost sudionika (iznimne vremenske nepogode i druge elementarne nepogode). U tom slučaju organizacijski odbor natjecanja odlučuje o alternativnoj verziji natjecateljskih staza ili čak o poništenju natjecanja.

Više možete pročitati u pravilima natjecanja.

Za sigurnost natjecatelja na natjecateljskim stazama pobrinut će se voditelji, kontrolori i spasilačka služba. U bilo kojem trenutku na stazi može spasilačko osoblje, kontrolor ili direktor, ako procijene da natjecatelj više nije u mogućnosti sigurno nastaviti utrku, natjecatelja ukloniti s utrke, odgovarajuće ga zbrinuti i po potrebi organizirati prijevoz do ciljnog prostora.

Ako se natjecatelj ne pridržava odluke spasilačkog osoblja, kontrolora ili redatelja, odmah se diskvalificira.

 • zviždaljka
 • ruksak ili pojas
 • posuda za vodu (mjehur za vodu, bidon), napunjena prema potrebama trkača između dvije stanice za osvježenje
 • osobna prva pomoć (elastični zavoj, prvi zavoj, flasteri)
 • mobitel (uključen i utišan, s punom baterijom i upisanim brojem organizatora)
 • astro folija
 • zaštitna odjeća (anorak)
 • krema za zaštitu od sunca
 • energetska hrana
 • štapovi za hodanje / trčanje

Natjecatelj može biti isključen u slučaju:

 • nepoštivanja označene natjecateljske trase
 • upotrebe prečaca
 • korištenja bilo kojeg oblika prijevoza tijekom utrke
 • bacanja smeća ili odlaganja smeća (osim u zalogajnicama) te
 • ugrožavanja flore i faune duž natjecateljske staze
 • zamjene startnog broja s drugim natjecatelje
 • izbjegavanje pomoći trkaćima u nevolji
 • nesportskog ponašanja,
 • vrijeđanja sunatjecatelja, organizatora i trećih osoba
 • nepoštivanja uputa organizatora, medicinske ekipe i kontrolora
 • neprimjerenog sadržaja na fotografijama ili video zapisima objavljenima nakon natjecanja koji vrijeđaju druge sudionike, organizatora ili treće osobe

Nošenje startnog broja na krivom mjestu dodaje 15 minuta (Bistrški tek) odnosno 30 minuta (staza Milanja i Kozlek) konačnom vremenu.

U slučaju isključenja, nakon završetka natječaja, organizator će razmotriti razloge i donijeti odluku o zabrani sudjelovanja isključenoj osobi sljedeće godine ili zauvijek, ako postoje opravdani razlozi za takvu odluku.

Cijela PRAVILA pročitajte na ovoj poveznici (pdf).


GENERALNI SPONZORI:

SPONZOR TRČANJA MLADIH:

ZLATI SPONZORI:

SREBRNI SPONZORI:

BRONČANI SPONZORI:

PARTNERI:

Scroll to Top