Uspešno izpeljana tekma NKL Ilirska Bistrica, 28.3.2019

Tekaško društvo Bistrc uspešno izpeljalo tekmo Notranjsko-kraške atletske lige

 

 

V četrtek, 28. marca, je v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča, v okviru 2. tekme mitinga Notranjsko-kraške atletske lige 2018/19, 90 mladih atletov iz športnih društev in klubov ter osnovnih šol iz širše regije svoje športne zmogljivosti preverjalo v štirih individualnih in eni štafetni disciplini.
Osnovnošolski otroci in mladina iz Atletskega kluba Pivka, Atletskega kluba Postojna,  Športnega društva Hopla iz Sežane, Športnega društva Tek je lek, Osnovne šole Antona Žnideršiča in iz domačega Tekaškega društva Bistrc so tekmovali v šprintu na 30 m, suvanju težke žoge, skoku v daljino z mesta, teku na 300 m in štafetnem teku na 4 x 100 m.
Čestitamo vsem udeležencem tekmovanja, še posebej dobitnikom medalj. Na tem mestu izpostavljamo izjemne dosežke mladih atletov iz domačega Tekaškega društva Bistrc, ki svoje sposobnosti brusijo na treningih pod budnim očesom trenerjev.

Pri šprintu na 30 m so v posameznih starostnih kategorijah Ana Samokec in Katja Tomšič osvojili prvo, Maja Volk in Anže Mikuletič drugo ter Maruša Frank in Lovro Rome tretje mesto. V teku na 300 m sta Trinny Škrabolje, Sara Fabjančič in Corina Škrabolje osvojili prvo, Vita Vičič, Lovro Rome in Ana Samokec drugo ter Nina Božič, Maruša Frank in Matic Frank tretje mesto. Pri skoku v daljino so mladi atleti TD Bistrc dosegli dve prvi (Trinny Škrabolje, Katja Tomšič), tri druga (Neža Mejak, Lara Baša, Anže Mikuletič) in dve tretji mesti (Nina Božič, Taj Božič).

V suvanju težke žoge so vso konkurenco v svoji kategoriji premagali in dosegli prvo mesto Corina Škrabolje, Taj Božič in Urban Frank, na stopničko nižje pa sta se uvrstila Adam Primc in Nik Vrh.

V štafetnem teku so domače atletinje dosegle dve prvi mesti (pionirke letnik 2008 in mlajše ter letnik 2007 in starejše), pri čemer so starejše pionirke premagale vrstniško fantovsko ekipo. Pionirji letnik 2008 in mlajši so zasedli drugo, mešana ekipa z atletoma iz Sežane in Postojne pa v isti kategoriji tretje mesto.
TD Bistrc je v štafeti osvojil še eno tretje mesto v kategoriji pionirk letnik 2008 in mlajše.

Pri izvedbi prireditve je sodelovalo 18 prostovoljcev, povečini iz domačega Tekaškega društva Bistrc, nekaj pa tudi iz sosednjih društev.

 

TD Bistrc

 

zapisnik_lista_30m_2019

zapisnik_lista_suvanje_2019

zapisnik_lista_stafeta_2019

zapisnik_lista_300m_2019

zapisnik_lista_daljina_2019

Scroll to Top