Snežniški teki 2024: ste uživali z nami?

Organizacijo Snežniških tekov 2024 smo začeli z idejo, da pod novo krovno ime združimo tekaške in trail preizkušnje, mladinske teke, pohode, cici teke za najmlajše in vse skupaj zaokrožimo z dodatnim dogajanjem na prizorišču, ter tako ustvarimo dogodek za celo družino. Glede na videne nasmehe in odzive, nam je to, kot kaže, uspelo. 🙂 

Kljub precej soparnemu ozračju se je s progami spopadlo 141 tekačev iz sedmih držav, 54 otrok in skoraj 30 najmlajših, ki so dan preživeli v društvu animatork. Skupaj s pohodniki smo imeli več kot 300 udeležencev, število obiskovalcev na Črnih njivah  pa je bilo še veliko večje. Vsi so preživeli nekaj prijetnih ur ob glasbi, zabavi in rekreaciji. Dogodek je zaznamoval tudi prihod Olimpijske bakle na prizorišče in spremljevalni program s stojnicami lokalnih in športnih ponudnikov. 

Prva mesta so zasedli:

  • Bistrška 10-ka (10 km) : Jasmina Kozina Praprotnik in Jernej Šemrov
  • Milanja trail 17km : Ana Radivo z novim rekordom proge in Uroš Črnigoj 
  • Kozlek trail 31km: Barbara Jolič in Anže Mihevc

Organizatorji se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste pomagali omogočiti dogodek v takem obsegu: sponzorjem in donatorjem, PD Snežnik pri organizaciji pohodov in vsem društvom, ki so nesebično priskočila na pomoč,  številčnim prostovoljcem na prizorišču in na  progi ter ostalim podpornikom.

Slike najdete na našem Instagram in Facebook profilu, nekaj pa jih za pokušino prilagamo spodaj, skupaj z videom, ki ga je srčno posnel Urban Praprotnik med tekom na Bistrški 10-ki.

Scroll to Top