Že 10 let

Pred desetimi leti je skupina zagnanih ljubiteljev teka združila svoje ideje in ustanovila Tekaško društvo Bistrc. Že deseto leto zapored bo 10. junija 2017 organiziran Bistrški tek, 10-kilometrska tekaška preizkušnja, ki poteka na razgibani makadamski krožni trasi s štartno-ciljnim prostorom na Črnih Njivah. Poleg omenjenega tekmovanja, istočasno potekajo tudi otroški in mladinski teki ter »cici« spretnostni poligon za predšolske otroke.

V pričakovanju jubilejne izvedbe je organizacijski odbor staknil glave in pripravil osvežilni program, Milanja trail. Edino logično nadaljevanje in nadgradnja, saj smo nekateri člani zaljubljeni v stezice, ki jih ponujajo ravno snežniški gozdovi nad Ilirsko Bistrico in dolino reke Reke.

Tako 10. junija letos pripravljamo enega prvih dogodkov v Sloveniji, ki združuje dve »trail« trasi – 17 in 31 km, 10 km tek po utrjenem makadamu, mladinske teke in spretnostni poligon za najmlajše, poleg tega pa še glasbeni program.
Vabljeni, da se pridružite – tekmovalci, navijači, prostovoljci, podporniki rekreacije v naravi in zelenega turizma. Vabljeni, da stečete v korak s prvinsko naravo!

Scroll to Top